Teknik Strateji Bülteni - 06 Nisan 2020

Güne yatay seyirle başlayan BIST-100 endeksi gün içinde dalgalı yatay bir seyir izledi ve %0.05 artışla 89,552 seviyesinden kapanış yaptı. İşlem hacmi 8 milyar TL olarak gerçekleşirken, endekse dahil 46 hisse değer kazandı, 48 hisse ise değer kaybetti.

Yurtdışı piyasalarda ise yine oldukça sert dalgalanmalar takip edildi. Avrupa’da virüs salgınının ekonomik etkileri takip edilirken, tarihin en düşük seviyelerinde gerçekleşen PMI endekslerinin ardından hisse piyasalarında satıcılı seyir izlendi. Öte yandan ABD’de hafta boyunca yüksek oynaklıkla işlem gören hisse endekslerinde de Cuma günü negatif bir görünüm hakimdi. Özellikle istihdam piyasasına ilişkin açıklanan art arda kötü veriler satışların derinleşmesine sebep oldu. 10 milyona ulaşan yeni işsizlik başvurularının ardından, tarım dışı istihdam 701,000 kişi azaldı, İşsizlik oranı ise %4.4’e yükseldi. Nisan-Mayıs aylarında işsizlik oranının %10’a yükselmesi bekleniyor. Ayrıca ISM endekslerinde tedarik zincirinde bozulma ve teslimat problemlerinin verilere yansımaya başladığı görüldü. İçeride ise Mart ayı enflasyon rakamları açıklandı. Buna göre, tüketici enflasyonu Mart ayında %0.57 arttı, yıllık enflasyon ise %11.86’ya geriledi.

Geçtiğimiz hafta ABD Başkanı Trump’ın, Rusya ve Suudi Arabistan arasında arabuluculuk rolünü üstlenmesi ve ardından S.Arabistan’ın OPEC+ üyelerine acil toplantı talebini iletmesi petrol fiyatları üzerinde etkili olmuştu. Bugün yapılması beklenen toplantı 9 Nisan tarihine ertelendi. Daha önce üretimini 12mn varile çıkaran S.Arabistan ve Rusya’nın arz kısıntısında anlaşmaları halinde, petrol fiyatlarında kısa vadeli yükseliş sürebilir.

BIST-100 endeksinin güne yükselişle başlamasını bekliyoruz. 90,400-91,000 ve 92,000 direnç seviyeleri, 88,500-88,000 destek seviyeleri olarak takip edilebilir. 88,000 seviyesi kısa vadeli pozisyonlar için zarar-kes seviyesidir.

 

PDF Dökümanı Görüntülemek İçin Tıklayın