Günlük Strateji Bülteni

Piyasalara Bakış

Haftaya 14.507 seviyesinden pozitif bir başlangıç yapan BIST 100 endeksi, gün içinde bankacılık sektörü öncülüğünde başlayan satışların ardından, günü %0,51 değer kaybıyla 14.370 seviyesinden tamamladı.  Toplam işlem hacmi ise 194,8 mlr TL olarak gerçekleşti. Endekse puan bazlı en yüksek katkıyı veren hisseler ASELS, ASTOR ve EREGL olurken, en fazla negatif etki AKBNK, THYAO ve BIMAS hisselerinden geldi. Sektör endeksleri arasında en çok kaybettiren bankacılık endeksinde %2,8 düşüş görüldü, holding endeksi ise %1,2 değer kaybetti. Küresel piyasalar tarafında ise, ABD ve İran arasında Hürmüz Boğazı’nda yaşanan çatışma haberlerinin ardından risk iştahında belirgin düşüş izlendi. ABD ve Avrupa borsaları günü negatif bir seyirle tamamladı.

Dün gündemin odağında yer alan nisan ayı enflasyon verisi aylık %4,18 artış gösterirken, yıllık %32,37 seviyesinde beklentilerin üzerinde açıklandı. Yurt içi ÜFE nisan ayında bir önceki aya göre %3,17, yıllık bazda ise %28,59 arttı. İmalat PMI endeksinin 2026 Nisan’da 45,7 düzeyine gerilediği açıklandı. Yurt dışı piyasalar tarafında, Avro Bölgesi imalat PMI Nisan’da 52,2 seviyesinde beklentilerle uyumlu gerçekleşti. ABD’de fabrika siparişleri mart ayında %1,5 artışla beklentileri aşarken, dayanıklı mal siparişleri aynı dönemde %0,8 ile beklentilerle uyumlu açıklandı. Günün veri ajandasında ABD’de dış ticaret dengesi, ISM PMI, yen konut satışları ve inşaat izinleri verileri yer alırken, Japonya ve Çin borsaları bugün de tatil nedeniyle işleme kapalı olacak. Yurt içinde ise TÜFE bazlı reel efektif döviz kuru ve mevsimsellikten arındıırlmış TÜFE açıklanacak. Bununla birlikte TCMB Başkanı Karahan TBMM'de Plan ve Bütçe Komisyonu'nda gerçekleştireceği sunum yakından takip edilecek. Ayrıca bugün piyasa kapanışının ardından Ford Otosan, Tofaş, Otokar, Migros ve İş Bankası’nın ilk çeyreğe ilişkin finansal tablolarını açıklaması bekleniyor.

Bu sabah ABD vadelilerinde hafif pozitif, Avrupa vadelilerinde ise yataya yakın negatif seyir izlenmekte. Borsa İstanbul’un yeni güne yatay bir görünümle başlamasını bekliyoruz. Yükselişlerde 14.600 seviyesini endeksin hedef noktası olarak takip etmeye devam ediyoruz. Olası düşüşlerde ise 14.250 seviyesi endeksin destek seviyesi olarak önemini koruyor.

Makroekonomi & Politika Haberleri

  • Tüketici fiyat endeksi 2026 Nisan’da aylık %4,18 artış gösterdi
  • İmalat PMI endeksi 2026 Nisan’da 45,7 seviyesinde gerçekleşti

Sektör ve Şirket Haberleri

  • Kısa Kısa Haberler: Otomotiv Sektörü, AVPGY, GENIL, TRGYO
  • Açıklanan Temettüler Tablosu
  • Planlanan Sermaye Hareketleri Tablosu
  • Planlanan Temettü Ödemeleri Tablosu
  • Genel Kurul Tarihleri Tablosu
  • Finansal Takvim
  • Takip Listesi
  • Haftalık Ajanda

Takvim


PDF Dökümanı Görüntülemek İçin Tıklayın