Piyasalara Bakış
Güne 13.795 seviyesinden pozitif başlayan BIST 100 endeksi gün boyunca alıcılı görünümünü koruyarak %2,85 değer kazandı. Gün içinde gördüğü en yüksek seviye olan 14.197 ile rekor kırarken, kapanışını 14.180 puandan gerçekleştirdi. Toplam işlem hacmi 274,6 mlr TL olarak gerçekleşti. AKBNK, ASELS ve KCHOL endekse puan bazında en fazla katkı sağlayan hisseler olurken, en fazla negatif etki KLRHO, PASEU ve MAGEN’den geldi. Sektör endeksleri arasında %6,96 primlenen bankacılık endeksi alımlara öncülük ederken, sanayi endeksi %2,61 artış gösterdi. Küresel piyasalarda ise pozitif başlayan Avrupa borsaları günü karışık görünümle tamamladı. ABD borsaları ise güçlü gelen tarım dışı istihdam verisi sonrası Fed’in faiz indirimlerine daha geç başlayabileceği beklentileriyle negatif seyir izledi.
Dün TCMB yılın ilk Enflasyon Raporunu yayımladı. TCMB, 2026 yılı enflasyon ara hedefini %16 seviyesinde sabit bırakırken, tahmin aralığını 200 baz puan artışla %15-21 aralığına yükseltti. 2027 yılı için ara hedef %9 olarak belirlenirken, yıl sonunda enflasyonun %6-12 aralığına gerilemesi öngörülüyor. Başkan Karahan gerçekleştirdiği konuşmasında, faiz indirim adımlarının büyüklüğünü kısa dönemde artırmak için gerekli eşiğin bir miktar yüksek göründüğünü belirtti. İngiltere ekonomisi 2025’in son çeyreğinde beklentilerin altında %0,1 büyüme kaydederken, sanayi üretimi endeksi %0,5 artış gösterdi. Diğer taraftan ABD’de haftalık işsizlik maaşı başvuruları 222 bin olan beklentileri aşarak 227 bin olarak açıklandı. Bugün yurtiçinde cari denge verisi izlenecek, TCMB’nin yayımlayacağı piyasa katılımcıları anketi yakından takip edilecek. Küresel tarafta Avro Bölgesi’nin 4Ç25 ekonomik büyüme verisi ön plana çıkarken, ABD’de hükümet kapanması nedeniyle ertelenen enflasyon verisi önemle takip edilecek. Ayrıca piyasa kapanışı ardından Albaraka Bankası’nın 4Ç25’e ilişkin finansal sonuçlarını paylaşması bekleniyor.
Endeksin yeni güne yatay bir görünümle başlamasını bekliyoruz. Yükselişlerde 14.300- 14.400 bölgesi endeksin hedef aralığı olarak izlenmelidir. Olası düşüşlerde ise 14.000 seviyesi endeksin önemli destek noktası olarak takip edilmelidir.
Makroekonomi & Politika Haberleri
Sektör ve Şirket Haberleri
Takvim