Piyasalara Bakış
Haftanın son işlem gününe 10.605 seviyesinden başlayan BIST 100 endeksi, günü satış ağırlıklı görünümle geçirirken kapanışını %0,59 değer kaybıyla 10.566 seviyesinden gerçekleştirdi. Toplam işlem hacmi 104 mlr TL olarak kaydedildi. Endekse dahil 28 hisse primlenirken, 68 hisse ise azalış gösterdi. Puan bazında endekse en fazla katkı sağlayan PASEU, en fazla negatif etki eden ise BIMAS oldu. Sektör endekslerinin çoğunluğu azalış gösterirken, %2,23 ile en fazla azalan iletişim endeksi oldu. Ayrıca bankacılık endeksi %0,61 ve sanayi endeksi %0,64 değer kaybetti. Küresel piyasalar tarafında ise, ABD borsaları günü karışık seyirle tamamlarken, Avrupa borsaları negatif görünüm sergiledi.
Cuma günü yurt içinde yayımlanan Piyasa Katılımcıları Anketi’ne göre, yıl sonu enflasyon beklentisi %31,77’den kasım ayı itibariyle %32,20’ye yükseldi. 2025 yıl sonu büyüme beklentisi ise %3,30’dan %3,40’a çıktı. Avro Bölgesi’nde yılın üçüncü çeyreğinde büyüme çeyreklik olarak beklentilere paralel %0,1 olarak gerçekleşirken, yıllık olarak ise %1,4 ile beklentileri aştı. Ayrıca Avro Bölgesi’nin eylül ayı dış ticareti 19,4 mlr € fazla verdi. Bugünün veri gündeminde yurt içinde bütçe dengesi verisi yer alıyor.
Asya-Pasifik borsaları yeni haftaya karışık bir görünümle başladı. Çin-Japonya arasında artan gerilim ön plana çıkarken, Japonya ekonomisinin üçüncü çeyrekte bir önceki döneme göre %0,4 daraldığı açıklandı, ancak bu daralma beklentilerden daha sınırlı gerçekleşti. Borsa İstanbul’un yeni güne hafif alıcılı bir görünümle başlamasını bekliyoruz. Yukarı yönlü hareketlerde 10.700-10.800 bölgesi endeksin hedef aralığı olarak takip edilecektir. Olası düşüşlerde ise sırasıyla 10.500 ve 10.400 seviyeleri endeksin destek seviyeleri olarak izlenecektir.
Makroekonomi & Politika Haberleri
Sektör ve Şirket Haberleri
Takvim