Günlük Strateji Bülteni

Piyasalara Bakış

Güne 10.959 seviyesinden pozitif bir başlangıç yapan BIST 100 endeksi, açılışın ardından kritik 11.000 seviyesini aşsa da kalıcılık gösteremedi ve günü %0,70 değer kazancıyla 10.980 seviyesinden tamamladı.  Toplam işlem hacmi ise 125,5 mlr TL olarak gerçekleşti. Endekse puan bazlı en yüksek katkıyı veren hisseler DSTKF, TCELL ve KOZAL olurken, en fazla negatif etki TUPRS, THYAO ve BIMAS’dan geldi. Bankacılık sektöründe %1,4 yükseliş görülürken, holding endeksi %0,1 değer kaybetti. Sektör endeksleri arasında en çok kazandıran madencilik, en çok kaybettiren ise bilişim sektörü oldu. Küresel piyasalar tarafında ise, ABD’de beklentileri aşan Nvidia bilançosuna rağmen devam eden yüksek değerleme endişeleri sebebiyle ABD borsalarında negatif seyir görülürken, Avrupa borsaları günü pozitif tamamladı.

Dün yurt içinde açıklanan tüketici güven endeksi 2025 Kasım’da aylık %1,6 artarak 85,0 seviyesinde gerçekleşti. Yurt dışı piyasalar tarafında, dün ABD’de gecikmeli eylül ayı istihdam verileri takip edildi. ABD’de tarım dışı istihdam verisi eylül ayında 119 bin kişi artışla beklentilerin üzerinde açıklanırken, işsizlik oranı %4,3'ten %4,4 seviyesine yükseldi. Ortalama saatlik kazançlarda aylık %0,2, yıllık %3,8 oranında yükseliş kaydedildi.Haftalık işsizlik maaşı başvuruları ise 220 bin ile beklentilerin hafif altında gerçekleşti. Verilerin ardından Fed faiz indirimi beklentilerinin %24,5 seviyesine gerilediği görüldü. Diğer yandan, Japonya’da bu sabah açıklanan çekirdek enflasyon Ekim’de %3,0 ile beklentilere paralel olarak temmuzdan bu yana en hızlı artışını kaydetti. Bu veri, Japonya Merkez Bankası’nın faiz artışı ihtimalini destekledi. Günün geri kalanında küresel piyasaların veri ajandasında Avro Bölgesi, Almanya, İngiltere ve ABD’de  kasım ayı PMI verileri yer alırken, sabah saatlerinde AMB Başkanı Lagarde’ın konuşması takip edilecek. Yurt içinde ise yabancı ziyaretçi sayısı verisi açıklanacak.

ABD borsalarındaki sert düşüşün ardından bu sabah asya borsalarında da satıcılı seyir hakim. Ayrıca ABD vadelileri hafif toparlanma gösterirken, Avrupa vadelileri de satıcılı açılışa işaret ediyor. Borsa İstanbul’un yeni güne yatay bir görünümle başlamasını bekliyoruz. Yükselişlerde 11.000 seviyesinin üstünde kalıcılık sağlanması durumunda 11.150 seviyesi endeksin hedef seviyesi olarak izlenebilir. Olası düşüşlerde ise sırasıyla endekste 10.900 ve 10.800 destek seviyeleri olarak takip edilebilir.

Makroekonomi & Politika Haberleri

  • Tüketici güven endeksi kasım ayında 85,0 oldu

Sektör ve Şirket Haberleri

  • Yabancı yatırımcılar 14 Kasım haftasında net 158,8 mn $ hisse satışı gerçekleştirdi
  • Kısa Kısa Haberler: SASA, TATEN
  • Planlanan Temettü Ödemeleri Tablosu
  • Genel Kurul Tarihleri Tablosu
  • Takip Listesi
  • Haftalık Ajanda

Takvim


PDF Dökümanı Görüntülemek İçin Tıklayın