
Piyasalara Bakış
Haftaya 11.112 seviyesinden negatif bir başlangıç yapan BIST 100 endeksi, gün boyunca dalgalı bir seyir izleyerek günü %0,92 değer kaybıyla 11.048 seviyesinden tamamladı. Toplam işlem hacmi ise 136,3 mlr TL olarak gerçekleşti. Endekse puan bazlı en yüksek katkıyı veren hisseler BIMAS, TUPRS ve PASEU olurken, en fazla negatif etki DSTKF, EREGL ve GUBRF’den geldi. Bankacılık sektöründe %0,63 düşüş görülürken, holding endeksi ise %0,69 değer kaybetti. Sektör endeksleri arasında %0,83 getiri ile en çok kazandıran ticaret endeksi oldu. Küresel piyasalar tarafında ise, ABD ve Avrupa borsalarında pozitif kapanışlar görüldü.
Dün yurt içinde BDDK tarafından açıklanan verilere göre, bankacılık sektörünün net karı ağustos ayı sonunda 84,2 milyar TL olarak kaydedildi. Küresel piyasalar tarafında, Avro Bölgesi tüketici güven endeksi eylül ayında bir önceki aya göre değişim göstermeyerek -14,9 oldu. Bugün küresel piyasalarda, Almanya’da enflasyon ve işsizlik oranı verileri açıklanırken, Avro Bölgesi’nde AMB Başkanı Lagarde’ın konuşması izlenecek. ABD’de ise CB tüketici güven endeksi açıklanacak. Yurt içinde ise bugün işsizlik oranı ve dış ticaret dengesi final verilerini takip edeceğiz.
Endeksin yeni güne hafif alıcılı başlamasını bekliyoruz. Endekste yükselişlerde sırasıyla 11.150 ve 11.250 seviyeleri endeksin hedef seviyeleri olarak takip edilmelidir. Gün içerisinde yaşanılabilecek düşüşlerde ise 10.900 seviyesi endeksin destek seviyesi olarak takip edilmelidir.
Sektör ve Şirket Haberleri
Takvim