Bu hafta küresel piyasalarda ABD’de PMI, dış ticaret dengesi ve ikinci el konut satışları verileri açıklanırken, Avro Bölgesi’nde ise ÜFE, perakende satışları verileri takip edilecek. Ayrıca çarşamba günü Fed toplantı tutanakları, perşembe günü ise AMB toplantı tutanakları yakından izlenecek. Asya piyasaları tarafında, Çin ve Japonya’da enflasyon verileri açıklanacak. İçeride ise bu hafta reel efektif döviz kuru, mevsim etkilerinden arındırılmış TÜFE, hazine nakit dengesi ve sanayi üretimi verilerini takip edeceğiz. Bununla birlikte 7-8 Temmuz tarihlerinde Ankara’da gerçekleşecek NATO Zirvesi’ne katılacak liderlerin açıklamaları gündemin odağında yer alacak.
Yeni haftaya başlarken, Avrupa borsaları mevcut durumda karışık bir seyir izlerken ABD vadelilerinde ise alıcılı seyir ön plana çıkıyor. BIST 100 endeksi haftaya %0,5 düşüşle 14.491 puandan başlangıç yaptı. Endekste kısa vadede yatayda pozitif seyrin devam etmesini bekliyoruz. Endekste haftanın devamında yükselişlerde 14.500-14.600 bölgesinin üstünde kalıcılık sağlanırsa 14.900-15.000 bölgesi endeksin hedef bölgesi olarak takip edilebilir. Gerilemelerde ise sırasıyla 14.250, 14.100 ve 14.000 endeksin destek seviyeleri olarak önemle takip edilmelidir.
Hisse senedi, Forex, VİOP, Kurumsal Finansman, Sabit Gelirli Menkul Kıymetler ve Repo hakkında güncel veri ve analizler hakkında sürekli bilgilendirilmek istiyorsanız e-bültenimize üye olun.