Bu hafta küresel piyasaların veri ajandasında, ABD’de gerçekleştirilecek Fed faiz kararı toplantısı ve ardından düzenlenecek basın toplantısında konuşma yapacak Fed Başkanı Warsh’ın mesajları yakından takip edilecek. Ayrıca perakende satışlar, konut başlangıçları, inşaat izinleri, sanayi üretimi ve kapasite kullanımı verileri bu hafta ABD’de açıklanacak veriler arasında yer almakta. Avro Bölgesi’nde TÜFE ve sanayi üretimi verileri öne çıkarken, İngiltere’de faiz kararı ve enflasyon verileri izlenecek. Asya piyasaları tarafında ise Çin’de sanayi üretimi ve perakende satışlar, Japonya’da faiz kararı ve TÜFE verileri açıklanacak. İçeride ise daha sakin bir makroekonomik veri gündemi takip edeceğiz. Yurt içinde bu hafta, bütçe dengesi ve konut satışları verileri açıklanacak. Ayrıca, perşembe günü TCMB tarafından PPK toplantı özeti yayımlanacak.
Yeni haftaya başlarken piyasalarda risk iştahı, İran-Körfez görüşmelerinin ertelenmesinin enerji arzına ilişkin endişeleri yeniden tırmandırmasıyla ve yapay zekanın geliştirilme hızının yavaşlatılması yönündeki çağrıların teknoloji hisseleri üzerinde yarattığı baskısının etkisiyle zayıf seyrediyor. Avrupa borsaları mevcut durumda genel olarak negatif seyrederken, ABD vadelilerinde ise satıcılı seyir ön plana çıkıyor. BIST 100 endeksi ise haftaya %0,88 düşüşle 14.339 puandan başlangıç yaptı. Endekste kısa vadede yatay seyrin devam etmesini bekliyoruz. Endekste haftanın devamında yükselişlerde 14.250 seviyesinin üstünde kalıcılık sağlanırsa 14.400-14.600 bölgesi ve 14.850 seviyesi endeksin hedef aralığı olarak takip edilebilir. Gerilemelerde ise sırasıyla 14.100 ve 13.900 seviyeleri endeksin destek seviyeleri olarak önemle takip edilmelidir.
Hisse senedi, Forex, VİOP, Kurumsal Finansman, Sabit Gelirli Menkul Kıymetler ve Repo hakkında güncel veri ve analizler hakkında sürekli bilgilendirilmek istiyorsanız e-bültenimize üye olun.