Bu hafta küresel piyasalarda, ABD’de konut başlangıçları, sanayi üretimi, kapasite kullanımı ve öncü PMI verileri açıklanırken, çarşamba günü yayımlanacak FOMC toplantı tutanakları yakından takip edilecek. Avro Bölgesi ve İngiltere’de ise TÜFE, öncü PMI verileri ön plana çıkıyor. Asya piyasaları tarafında, Japonya’da TÜFE ve dış ticaret dengesi açıklanacak. Yurt içinde ise haftanın devamında, tüketici güven endeksi, reel kesim güven endeksi ve kapasite kullanım verilerini takip edeceğiz. Ayrıca 19 Ağustos’un Borsa İstanbul’da 2Ç26 dönemi konsolide finansal raporlar için son gönderim tarihi olduğunu hatırlatalım.
Piyasalar yeni haftaya Orta Doğu kaynaklı jeopolitik risklerin gölgesinde temkinli bir başlangıç yaptı. Avrupa borsaları mevcut durumda karışık seyrederken, ABD vadelilerinde ise kararsız seyir ön plana çıkıyor. Yurt içinde bu sabah açıklanan temmuz ayı bütçe dengesi verisi 378,1 mlr TL açık olarak kaydedildi. BIST 100 endeksi ise haftaya %0,15 düşüşle 14.193 puandan başlangıç yaptı. Endekste kısa vadede yatay seyrin devam etmesini bekliyoruz. Endekste haftanın devamında yükselişlerde 14.400-14.600 bölgesi aşılırsa sırasıyla 14.800 ve 15.000’i hedef seviyeler olarak takip edilebilir. Gerilemelerde ise sırasıyla 14.000 ve 13.900 endeksin destek seviyeleri olarak önemle takip edilmelidir.
Hisse senedi, Forex, VİOP, Kurumsal Finansman, Sabit Gelirli Menkul Kıymetler ve Repo hakkında güncel veri ve analizler hakkında sürekli bilgilendirilmek istiyorsanız e-bültenimize üye olun.